Nieuws

 

 


Juni 2017… Helaas Geen pups…

Na een voldragen dracht van 3 pups wilde de bevalling bij Angel niet echt op gang komen. Uiteindelijk na een hoopvol begin werden de 3 musketiers helaas alle 3 dood geboren. Het hoe en vooral waarom zal altijd een vraag blijven, soms wil het gewoon niet lukken. Het mocht dus niet zo zijn voor ons in 2017. Hopelijk hebben we in 2018 meer succes.

 


23 april 2017… Working Test B2 met Tiësto!…

Omdat wij zelf zeer actief zijn in het volgen van trainingen en lopen van jachthonden proeven leek ons leuk om nu eens een keer een van onze nakomelingen in het zonnetje te zetten. Wij zijn namelijk niet de enige die met onze goldens werken, ook een groot aantal van onze nakomelingen hebben enthousiaste baasjes die op één of andere manier actief met hun golden werken. Deze keer hebben we Andrea gevraagd een verslag te maken van haar meest recente Jachthonden avontuur.

Het avontuur van Andrea en Tiësto:

” Na meerdere B1 working testen te hebben gelopen en diverse certificaten te hebben gehaald, besloot ik enkele maanden geleden dat ik toch graag voor B2 op wilde gaan. Dat betekende wel dat de training moest worden aangepast, de afstanden in B2 zijn groter, de hoeken kleiner, meer dirigeerwerk en er zijn andere verleidingen in de proeven opgenomen. In de diverse trainingen zijn we allemaal toch een beetje verrast hoe het gaat, hij pakte de uitdagingen snel op. In een aantal maanden maakte hij grote sprongen vooruit. Het was net alsof hij aangaf dat het veel leuker voor hem was geworden.

De workingtest in Dongen was gepland voor 23 april 2017, daar ging ik aan meedoen. De eerste proef  is een sleep oppakken op schot, zodra de hond in zicht is, ongeacht of hij met of zonder sleep terugkomt, valt er een tweede schot aan de andere kant van het bos die als tweede apport gehaald mag worden. Tiësto pakt de sleep in één keer op, dit is echt zijn ding en kijkt goed naar het tweede schot die hij ook goed binnenbrengt.

De tweede proef op een groot akkerveld wordt een zichtbare markeer gegooid, ook wordt er een schot gelost bij een boom, deze dummy ligt er al. Als Tiësto goed kijkt kan hij ze allebei prima binnenbrengen en dat doet hij ook. Hij gaat als een speer over het veld eerst naar de boom, daarna met goed richting geven ingezet naar de markeer, maar ik zie aan hem dat hij precies weet waar hij ligt!

Bij de derde proef staan we met twee honden op post bij een watertje. Er wordt geschoten en er valt een dummy in het water, die mag hond 1 halen. Op de terug weg wordt er niet zichtbaar op de akker aan de overkant van het water met een singer winger geschoten, deze zien we niet vallen.

Hond twee mag deze over water gestuurd halen, hij moet zelfstandig de dummy binnenhalen, hij is niet te zien. Daarna is de proef andersom. Ook dit gaat heel leuk! Tiësto gaat beide keren op één commando te water en haalt de dummy’s netjes binnen!

Proef vier zijn drie markeren op een groot veld, door twee werpers waarbij de afstand telkens veranderd. Als een speer gaat Tiësto door het gras en bij alle dummy’s maakt hij een vreugdesprongetje voordat hij raapt, zoals een poolvosje dat doet wanneer hij een prooi zoekt in de sneeuw. Ik begin nu toch echt te denken dat het gaat lukken om alle dummy’s binnen te brengen, nog één proef, dat moet toch lukken….

De laatste proef is weer met twee op post, samen stukje volgen en dan valt er links een schot en rechts, om de beurt moeten beide dummy’s worden binnengehaald, daarna de proef anders om. Opnieuw met veel vreugde haalt hij de dummy’s binnen!!! Het is niet te geloven het is mij gelukt mijn B2 te halen, na zoveel trainen dit niveau halen,ik ben zóóó trots!!

Natuurlijk is het nu de vraag hoe het met de punten is gegaan en tot mijn verbazing haal ik de zesde plaats met 81 punten!! Het is niet alleen allemaal binnen, maar ook nog eens heel goed gedaan, wat een feest!!! Tiësto en ik hebben samen genoten deze dag, samen op stap, mooi weer en een mooi resultaat!! “

 

Uiteraard is niet alleen Andrea is trots, ook wij zijn trots op Andrea en Tiësto! Super prestatie!

Tiësto (Valley of Golden Glow Ocean Emerald) is een broer van onze Angel en dus een nakomeling uit het edelstenen nest 2011 van Nicky  en Chester.

 

 


11 april 2017… Angel is gedekt…

Na een zeer lange aanloop is Angel dan eindelijk gedekt door Rens! We zaten al een poosje op de loopsheid te wachten maar Angel had de voorjaars-kriebels in haar koppie en dacht er niet aan om in de winter loops te worden! Dus toen het voorjaar aan brak in maart werd ze eindelijk loops, maar Angel zou Angel niet zijn als er weer eens iets niet standaard zou gaan en dus was het wachten tot het juiste moment van dekken eindelijk daar zou zijn…. nu is het wachten wederom begonnen, nu hopelijk op een goed resultaat van ons geduld…

 


19 maart 2017… Reünie Cocktails nest…

Op een frissen winderige zondag middag hielden we de reünie van het Cocktails nest. De ontmoetingsplaats was aan het mooie landelijke recreatie gebied de Reeuwijkse hout in Reeuwijk aan de plassen. Van de 8 pups waren er helaas 2 verhinderd, de andere 6 waren er wel en wat was het een enthousiast weerzien!

ga naar de Nakomelingen / Cocktails nest voor het verslag

Bauke en Tom waren helaas verhinder vandaag maar ondanks dat was het toch een gezellig weerzien!

 


5 – 6 november 2016…  Nog meer successen…

Dit weekend was weer de jaarlijkse Dog Show Bleiswijk gehouden in Hazerswoude (ja ik weet het, verwarrend maar zo is het nu eenmaal 😉 ). Omdat dit op 5 min afstand van ons huis is besloten we beide dagen in te schrijven. We showen niet zo heel veel maar op beide dagen goede keurmeesters dus nemen de kans maar waar, een weekendje hondenshow. Ter voorbereiding een aantal Lessen Ringtraining gevolgd, niet dat ik niet weet hoe het werkt maar voor de honden om te wennen aan de showroutine. Beide hebben wel eens eerder geshowd maar iedere hal is toch weer anders, oefening baart kunst dus wie weet. Bailey en Floris zijn ingeschreven, er waren niet zo heel veel goldens aanwezig (in totaal 74 goldens verdeeld over 2 dagen) maar het gaat ons om het keur rapport, al het andere staat wel leuk op de CV zeggen we dan maar.

Zaterdag, dag 1, had een Engelse keurmeester die goed te spreken was over beide honden, het rapport van Floris (in de open klasse reuen) sprak over Goed in balans en mooi gangwerk en resulteerde in een Uitmuntend en een derde plaats! Bailey (in de tussen klasse teven) deed het ook goed, haar rapport beschreef ze o.a. ook haar mooie hoofd en donkere vacht, al met al ook een mooi rapport en als 2de geplaatst ook met een uitmuntend! Dag 1 was al een succes!

Dag 2 had een Nederlandse Keurmeester, zelf fokt ze Curley Coated retrievers. Floris (open klasse reuen) was erg dwars vandaag en kwam niet tot zijn recht. Door zijn onrust niet goed te beoordelen maar ondanks dat toch een goed rapport met een Zeer goed, geheel terecht gezien hoe hij zich gedroeg 🙁 .

Bailey daarentegen had meer succes, haar rapport staat vol met aantrekkelijk, mooi, goed en prima. Beoordeeld met alweer een uitmuntend en dit keer een 1ste plaats! Wouw!! Gekker moet het niet worden! Nu moeten we terug komen voor de titel “beste teef”… dat wordt spannend… In deze ring staan alle nrs 1, van de klassen aanwezig die dag, tegenover elkaar en daaruit kiest de keurmeester de beste teef van die dag. Het duurde lang en je kon zien dat ze moeite had met kiezen. De (terechte) winnaar was de open klasse teef, zij won de titel CAC/CACIB. Even leek het er op dat Bailey met het Reserve CAC/CACIB naar huis zou gaan! Jammer…. maar helaas net niet, uiteindelijk won toch de teef uit de Kamp. klasse het Reserve CAC/CACIB. Al met al weer een succesvol weekend achter de rug! Maar op de vraag of we nog een keer 2 dagen achter elkaar gaan showen… ik weet het nog niet hoor…

p1260637-kopie

IMAG0006

 


september / oktober 2016…. Het SJP seizoen in volle gang…

Het is alweer die tijd van het jaar waar heel jachthonden sport minnend Nederland voor getraind heeft, de SJP’s en MAP’s. Voor ons dit jaar hoofd zakelijk de SJP’s met de 2 jongste. Uitgebreid getraind voor o.a. het C diploma gaan Bradley en Bailey (en ook Noortje van Hans en Bauke van Gebke overigens) met goede moed op weg.

Bij 2 organisaties hebben we ingeschreven, de SJP van de GRCN in Dongen en de SJP van Jachthonden Delfland (waar we dit jaar getraind hebben). Beide in het zelfde weekend als waarin we ook nog de SJP in Bleiswijk (die we zelf organiseren) houden.

p1260118(Op de SJP in Bleiswijk behaalde Hans met Noortje en Gebke met Bauke beide hun eerst SJP C diploma! Hans haalde 2de plaats  en Gebke de 4de plaats in de C, dat begint vast goed!)

 

Voor ons betekend dit dus op vrijdag organisatie van SJP Bleiswijk, zaterdag de SJP in Dongen en maandag de SJP in Delft. U begrijpt dat er enig concentratie verlies te bespeuren viel bij de baasjes.. pfff…

14225608_1194497347259889_8429093304196554879_nDes al niet te min vol goede moed zaterdag op weg naar Dongen voor de eerste SJP. Een goede start gemaakt maar het kan beter, Bradley en Bailey zijn beide wel wat onrustig, het is ook wennen met al die andere vreemde goldens om je heen. maar het resultaat mag er zijn! Beide behaalde een eerste C diploma! met als verrassing ook nog een 1ste (Bradley) en 2de plaats (Bailey) in de C klasse behaald!

Zondag een dag van rust en op Maandag is dan de 2de SJP gehouden in Delft dit keer. Het wordt georganiseerd door ons eigen trainings cluppie en na de successen van zaterdag (en voor Hans met Noortje dus van de Vrijdag) lagen de verwachtingen hoog. Ook hier weer goed van start, hondjes waren relaxter dan zaterdag dus dat was wel prettig, de proeven verliepen soepel, weinig wachttijden waardoor we al redelijk snel klaar waren. Rond 12 uur alle proeven afgelegd en… Met succes! weer een C diploma gehaald door alle 3! Ook nu weer wachten tot iedereen klaar is en de diploma / prijs uitreiking begint. Spannend is het wel want we weten niet wat de andere C deelnemers gedaan hebben. Ook de onderlinge competitie tussen Hans Gertjan en mijzelf speelt mee, we weten immers van elkaar hoe we het gedaan hebben….

het Hoge woord is er uit! Het is een Valley of golden Glow Feestje geworden!              14311357_1283354885009264_6396497448410371891_o

Bradley 1ste, Noortje 2de en Bailey de 3de plaats! wat een dag!

Later in het seizoen hebben zowel Bradley als Bailey ook nog hun eerst Working test gelopen, ook op C niveau. In geschreven voor het opdoen van ervaring want dit is weer een andere discipline die veel variatie in de opdrachten heeft. Beide hebben goed hun best gedaan en dit heeft geresulteerd in een WT C diploma voor zowel Bradey als Bailey. Super trots op de twee “Daltons”!

IMAG0006

 


26 juni 2016… De “vuurdoop”, Club diploma dag in Simonshaven…

Op deze vroege zaterdag ochtend al vroeg uit de veren (05.00uur!!) voor een uitlaat rondje met onze Goldens want vandaag is de GRCN Diploma dag in Simonshaven. Voor ons een beetje een bijzondere dag, 4 van de 8 nakomelingen van het nest van onze Angel doen vandaag mee. Naast onze 2 jongste  “Daltons” Bradley en Bailey zijn nestgenootjes Noortje (met baasje Hans) en Bauke (met baasje Gebke) ook van de partij. Vandaag gaan we voor het eerst op voor het C diploma.

Met goede moed vertrokken richting Simonshaven en wachten op de start van de dag. Dit soort dagen zijn altijd super gezellig en leerzaam, veel oude bekende gezien en ook altijd een goede sfeer.Onze ochtend zou starten met de proef `apport uit water` gevolgd door ´Volgen´, ´uitsturen en komen op bevel´ en als laatste ´houden van de plaats´ en `kort apport op land`.

Bradley, Bailey en Noortje lopen in de zelfde groep, Bauke loopt in een ander groep dus die zien we later die ochtend pas weer terug. Proef E, De eerste proef, goed doorstaan door alle 3, op naar proef A en B, Noortje en Bailey leggen deze proeven redelijk goed af maar Bradley heeft zojuist tenenkrommend laten zien dat hij best wel kan luisteren maar dat er ook nog heel veel leuke luchtjes zijn op het veld naast proef A en B! met de hakken over de sloot maar toch nog net voldoende pfff… Rond half 11 op naar de laatste 2 proeven, hopelijk meer gehoorzaamheid daar. Bij proef C moeten 2 honden met 2 tegelijk een paar minuten afliggen en de plaats houden met de baas uit het zicht. Noortje en Bradley leggen deze proef perfect af, ook proef D, het land apport,  zeer goed gedaan door deze twee!  Van Bauke met Gebke weten we in middels dat ook hij alle proeven voldoende heeft afgelegd! Super gedaan! Voor hun is het C diploma is binnen!

Bailey heeft op proef C een beetje Pech, Bij haar gaat de ander hond tot 2x toe binnen een halve minuut al aan de wandel waardoor het voor haar heel moeilijk werd op nog netjes op haar plaats te blijven. Hoewel zij het heel lang uithoud ondanks de onrust gaat ze toch net 10 sec. voor het einde van de proef van haar plaats af waardoor zij helaas geen voldoende meer kan halen op deze proef. Heel zuur gezien de omstandigheden maar ja …it’s all in the Game.. die dingen gebeuren. Toch trots op mij  kleine meid gezien de omstandigheid, voor het zelfde geldt was ze een feestje gaan bouwen, dat heeft ze al eens eerder gedaan namelijk…. …….    Als laatste proef D, die heeft ze weer afgesloten met een perfecte 10… tja zo zie je maar weer. Soms loopt het niet zoals je zou willen maar maken ze je toch weer trots.

familie-uitje-valley-of-golden-glow

En Trotse Fokkers zijn we Sowieso! naast dat het gewoon 4 fantastische mooie lieve golden boefjes van bijna 14 maanden zijn hebben er vandaag 3 een C diploma gehaald!

IMAG0006

 


15 december 2015… Pech voor Nicky:

Tijdens de reünie van ons 2 de nestje (het Magical nest uit 2014 van Nicky en Mylo) heeft Nicky tijdens het spelen (met haar inmiddels volwassen kids) haar kruisband afgescheurd. Vandaag is zij er aan geopereerd en nu volgt een lange periode van herstel, therapie en natuurlijk de nodige TLC (Tender, Love &Care) hopelijk zal zij komend voorjaar weer volledig hersteld zijn maar tot die tijd rust……

20151215_091250[1]

20151215_103049[1]20151219_120915[1]IMAG0006

 


 

21 november 2015… Nest Reünie Magical nest:

Vandaag was dan de lang verwachtte nest reünie van het Magical nest! op 1 na alle “pups” waren aanwezig! Verzamelpunt was de Soestduinen in Soest waar we na een lekkere Bak Koffie met Cake het Duin opgingen voor de eerste speel sessie. Na een half uurtje dollen vangen we de wandeling aan langs het duingebied. het weer was onverwacht erg goed, met zelfs een heel klein spoortje zon hier en daar! een wandeling van 5km bracht ons uiteindelijk terug bij de auto’s. daar wachtte een alternatieve picknick met verse broodjes koffie en fris! het was een zeer gezellige bijeenkomst en zóó leuk iedereen weer eens te zien!

Reunie 2015 magical nest

IMAG0006

 


18 oktober 2015… Voor het eerst een Working test op  A niveau voor Nicky

Vandaag best een spannende dag, ook al gaan we er heen om ervaring op te doen zonder verdere verwachtingen. Vandaag ga ik met Nicky voor het eerst starten in de A klasse bij de Working Test van de NLV in Son. Ik weet wat ze kan maar heb eigenlijk niet echt een idee wat ik voor opdrachten kan verwachten behalve dat het 5 pittige proeven op A niveau zijn, dus ik denk wel veel dirigeer werk. Tijdens een WT komt het aan op samenspel tussen baas en hond, waar de hond aanwijzingen van de baas opvolgt maar ook veel zelfstandigheid moet laten zien daar waar dat nodig is. Gaande weg stijgt mijn verbazing, Nicky doet het eigenlijk heel erg goed! en na twee proeven ben ik al super trots op de die kleine meid van me! Ongeacht of we een certificaat halen vandaag, mijn dag kan al niet meer stuk in ieder geval!

549050938597716Tegen drieën zijn we klaar met de proeven, nu is het wachten of we het gehaald hebben. Ik heb er een goed gevoel over maar je weet het nooit…. Nicky is moe en ik ook we,l warm ingepakt wachten we op de uitslag…

549050915264385

 

Rond zessen zijn alle uitslagen verwerkt en.. Ja hoor we hebben het gehaald!!! super blij en trots hebben we ons eerste WT A diploma op zak!

 

IMAG0006

 


20 mei 2015… Nieuw Leven en de Dood gaan Hand in hand…

P1130330

Fellow From The Cottage Flat Roof            25-01-2002 † 18-05-2015

Op Maandag avond hebben we onze lieve oude knuffelbeer Fellow naar de eeuwige jachtvelden over de regenboogbrug moeten laten gaan.

Loslaten is moeilijk maar het was niet eerlijk hem nog langer vast te willen houden. Ruim 13 jaar hebben we van hem mogen genieten. Hij is nu weer samen met onze lieve Lizzy ( Only Lil’ Lizzy v.d. Hollandergraven) die hem daar opgevangen heeft met haar kroost.

Rust zacht lieve Fellow…. animaatjes-hartjes-58220animaatjes-hartjes-58220 we zullen je missen Opie ….  voor altijd een plekje in ons hart…

IMAG0006

 


04 mei 2015…   Pups Angel en Mylo zijn geboren!

doggie4

Met trots presenteren we de 2de generatie Valley of Golden Glow Pups!

Op 2 mei 2015 zijn 8 prachtige gouden wondertjes geboren uit:

Angels stand   X   mylo 8

            Valley of Golden Glow Dark Ruby                     Multi Ch. Rayleas My Guy

Alle pups hebben al een warm mandje klaar staan bij hun toekomstige baasjes.

P1220145

IMAG0006

 


31 maart 2015…   Ja !!! “We”zijn zwanger !!!

Vandaag een spannende dag, ook al hebben we een vermoeden je weet het maar nooit!

Deze middag om 13.00 uur een afspraak bij de kliniek voor de dracht echo… het moment van de waarheid is daar, zou Angel nou drachtig zijn of niet….

_20150331103325_1250230

Ja!!!! het is gelukt!! Angel is Drachtig!

Begin mei 2015 verwachten wij Pups van Angel en Mylo!!

IMAG0006

 


28 februari 2015…   Op naar België…

Vandaag is het zover, onze Angel kan gedekt worden!

Na een rustige rit richting België s’ middags aangekomen bij ”Ter Castaigne”, een karakteristieke B&B gevestigd in een meer dan 300 jaar oude Authentieke Boerderij.
In de voorgaande jaren heeft hier een voormalig paarden fokkerij gevestigd gezeten en na vervolgens gediend te hebben als restaurant/ feest zaal is het nu (na 10 jaar leegstand sinds) 5 jaar volledig omgebouwd tot Bed & Breakfast.
Geen super de luxe maar uiterst vriendelijke ontvangst in een prachtige rustige omgeving midden in het boerenlandschap van Gistel. Een klein “Antiek eiland” zal ik maar zeggen want je zit hier echt “in the middle of nowhere” Ik hou daar van!
S’ nachts hoor ik de gure wind om de boerderij heen gieren terwijl het binnen prima vertoeven is. Met de dames tevreden slapend aan het voeteneind gaan we de nacht in…

S’ morgens na een heerlijk uitgebreid ontbijt (zo krijg ik het thuis niet zo vaak 😀 ) een flinke wandeling in het boerenlandschap, de dames genieten van ons uitstapje en vermaken zich prima op het boeren land. Straks vangen we de terug weg weer aan, wetend dat we hier vast nog wel eens terug gaan komen…
Hopelijk heeft ons bezoek hier een vruchtbare uitwerking op onze Angel want we zijn hier natuurlijk niet alleen voor de rust en het uitzicht! 😉
Anja, Yana, en Wim nogmaals hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en de heerlijke “Spaanse pasta” !! xxx

IMAG0006

 


30 januari 2015… Kleintjes worden groot!

!! Hieperdepiep…… Hoera !!

Vandaag zijn de pups uit het “Magical nest” al weer 1 jaar oud geworden!

Lieve Floris – Google –  Luca – Quincey – Sascha en Zoï

  

IMAG0006

 


25 januari 2015…   Fellow 13 jaar oud geworden!

Fellow 13 jaarVandaag is onze Grote Oude Knuffelbeer Fellow (Fellow from the Cottage Flat Roof) weer een jaartje ouder geworden! hij heeft de respectabele leeftijd van maar liefst 13 jaar bereikt! Uiteraard hebben wij dat op gepaste wijze gevierd namelijk met een bezoek aan het strand van Kijkduin.

Op het strand is hij nog steeds helemaal in zijn element, hij geniet met volle teugen en wij natuurlijk ook. Ook Nicky Chester en Angel waren van de party natuurlijk! Hopelijk mogen wij nog lang van onze grote berenboef genieten!

Via de button kun je een filmpje van Fellow op het strand bekijken:  5

IMAG0006