Onze Oudjes

Tribute to Tweedmouth Yes You Did  (03-06-2009 † 27-01-2020)Chester K9 dataHD A – ED 0-0       Ogen (ECVO): Vrij      Fokdag GRCN: Uitmuntend

PRCD PRA: Clear        GR PRA 1 – 2: Clear        Ichtyosis: Carrier

raad DNAprof registered:Opmaak 1


Chester
was een Flinke jongeman met veel potentie op gebied van show en jacht, gefokt uit echte Engelse Dual Purpose lijnen (Catcombe kennel uit Engeland).

Show:     Op zijn eerste show debuut in België werd hij dan ook meteen 2 Veel Belovend bij keurmeester Mrs. M. Woods, een mooi resultaat voor een pup van 5 maanden! Ook op de Nieuwjaarsshow van de GRCN ging het goed, daar werd hij 4 Veel belovend met een mooi rapport. Nadien volgden nog verschillende Shows met goede resultaten.

Chester is uitgegroeid tot een mooi goudkleurige stevige reu met een atletische bouw, een zeer zachtaardig karakter een goede gezondheid en pittige werklust.

Jacht:     Als pup tijdens de jachttraining stak regelmatig zijn ietwat “stoute” karaktertje de kop op, maar daar wisten we wel raad mee… Hij kon zich gedragen als een clown maar weet inmiddels ook wanneer het serieus is. Chester heeft ervaring in de praktijk jacht opgedaaan. Hij ging mee het veld in tijdens de jacht op duif, eend, gans, Fazant en Haas, daar wist hij zich keurig te gedragen en liet zijn doorzeting vermogen zien. Chester was in het bezit van een aantal KNJV B diploma’s en B1 Working test Certificaten.

Chester overleed op 27 januari 2020 en is 10 jaar oud geworden.

IMAG0006

Vision Bibi van de Hollandergraven (04-02-2008 † 17-04-2022)HD A – ED 0-0          Ogen (ECVO): Vrij          Fokdag GRCN: Uitmuntend

PRCD PRA: Clear          GR PRA 1 – 2: Clear          Ichtyosis: Carrier

raad DNAprof registered:Opmaak 1Stamboom

Show resultaten

Werk resultaten

Nicky was een mooie pup met potentie waar wij in de show en in de jacht toch wel veel verwachtingen van hadden.

Show:     “Beauty & Brains”. Op de shows laat Nicky zich geweldig zien met mooi vlak gangwerk en een vrolijke staart. Als pup van 6 maanden liep ze op de zomershow van de GRCN een mooie Very promising 3de plaats bij mrs. P. Gowland! Een mooie start in haar nog jonge leventje! Op de Show in Bleiswijk werd Nicky Beste puppy teef en beste pup van het ras en in Arnhem op de Pinkstershow kreeg ze haar eerste Uitmuntend! Een paar jaar later haalde ze in Arnhem op de pinkstershow ook nog eens het Reserve CAC/CACIB. Voor ons hét bewijs dat dual purpose echt bestaat.

Op ruim 10 jarige leeftijd behaalde zij het veteranen CAC en titel beste Veteraan op de clubmatch van de GRCN. super trots op onze spring in ’t veld!

Jacht:     Tijdens de trainingen laat Nicky zich van haar fanatieke kant zien! Een pittige dame die graag wil werken voor ons. In middels heeft ze al vele diploma’s behaald waaronder meerdere KNJV B diploma’s, MAP B Diploma’s en een  JPC  en WT A diploma. Iets waar wij bijzonder trots op zijn!

Ook heeft Nicky inmiddels veel ervaring op gedaan in het jacht veld, zij ging met enige regelmaat mee tijdens de jacht op duiven, kraaien en ganzen maar ook op de eenden, fazanten en hazen jacht.

Inmiddels heeft Nicky haar rust dik verdient en geniet lekker van het leven met wandelingen in het bos en aan het strand. af en toie gaat ze nog mee naar de trainingen war ze de jonkies even kan laten zien “hoe ’t heurt”

Nicky overleed op 1ste paasdag, 17 april 2022 op een leeftijd van14 jaar

IMAG0006


Fellow from the Cottage Flat Roof (25-01-2002 † 18-05-2015)

Fellow 2HD B1 – ED 0-0        Ogen (ECVO) – Vrij        Fokdag GRCN en GRCB : 2 x UITMUNTEND

Stamboom

Show:     Fellow was een mooie krachtige klassiek gebouwde reu van het oude Engelse type met een mooie diep gouden kleur. Met fellow hebben we aardig wat shows gelopen met een mooie resultaten. Als pup haalde hij al de kwalificatie Veel Belovend  met een tweede plaats. Daarop volgend behaald hij regelmatig een Uitmuntend op diverse shows in Nederland en België. één van zijn rapporten bevatte de tekst “ Zeer Goede ras vertegenwoordiger” en daar zijn wij best trots op.

Jacht:     Met de jacht trainingen zijn we pas wat later begonnen, Fellow was al 1 jaar toen we met de jacht in aanraking kwamen, een flinke achterstand dus maar met veel begeleiding en doorzetten heeft Fellow een aantal mooie KNJV B diploma’s en ook een aantal KNJV map B diploma’s gehaald. Ook is fellow een paar keer mee het veld in geweest met de jacht op eenden en duiven. Voor hem én voor ons een unieke ervaring en het begin van onze hobby.

Inmiddels heeft fellow een respectabele leeftijd bereikt en is hij “met Pensioen”.        Hij geniet lekker van onze wandelingetjes door het bos en aan het strand, gaat nog regelmatig mee naar de training en mag dan ook nog graag een dummytje of een stukje wild ophalen…

Fellow overleed in mei 2015, hij is 13 jaar oud geworden…

fellow2

IMAG0006