Nieuws

augustus 2020…   Bailey & Leader pups geboren…

Op 8 augustus zijn de pups van Bailey en Leader geboren. 8 gouden wondertjes zagen het levenslicht. Inmiddels groeien ze goed en Bailey is een goede moeder.

ER ZIJN GEEN PUPS MEER BESCHIKBAAR!

THERE ARE NO MORE PUPS AVAILABLE!


juni 2020…   Bailey is gedekt

Na een lange zoektocht hebben wij een mooie, lieve en passende reu gevonden voor het 2de nestje van onze Bailey en hopelijk mogen wij in de zomer van 2020 weer mooie pups verwachten.

In juni is onze Bailey gedekt door Leader en het wachten is begonnen, Inmiddels weten we dat Bailey drachtig is en dus is het nu nog wachten op de geboorte!

we verwachten Mooie actieve pups die de goede karakters van beide ouders in de genen meekrijgen. (onze wachtlijst is inmiddels gesloten)


27 Januari 2020… Chester over de Rainbow bridge…

Na een poosje van Stilte in het nieuws overzicht hebben we helaas vandaag een verdrietig bericht…
Opeens moesten we geheel onverwacht afscheid nemen van onze clown Chester.
Na een weekje kwakkelen en niet echt kunnen uitvogelen wat er mis was kwam op vrijdag avond de grote klap. Een foto van de borst holte wees uit dat onze Chester longkanker had, en zo danig dat zijn tijd bij ons nog maar zeer beperkt zou zijn.

Tribute to Tweetmouth Yes You Did
Chester 03-06-2009 † 27-01-2020

Snappen doen we het nog steeds niet… een week geleden liep je nog vrolijk zonder enige aanwijzing dat er iets mis was 2 uur gezellig mee op een lange wandeling in het buiten gebied. Geen zuchtje, geen kuchje niet hijgen, niets van dat wat wees op lucht tekort. Onvoorstelbaar is het dan ook dat je in het weekend zo hard achteruit gaat dat wij je binnen 3 dagen hebben moeten los laten. en dat doet pijn… veel verdriet om het gemis van je clowneske dingen, je gebabbel, je aanwezigheid… 10 jaar hebben we van je mogen genieten, je grappen en grollen maar ook je fantastische nakomelingen. In onze Angel leef je voort. Lieve Chessie, rust zacht grote vriend… Fellow en Lizzy wachten al op je…


Juni 2018… Lola Komt onze Kennel versterken…

Na lang overdenken hebben wij besloten om toch een pup aan te houden uit ons nestje van Bailey met Rens. De combinatie was te mooi om aan ons voorbij te laten gaan. Onze eigen Dual Purpose Lijn met de oude werklijn van Rens maakte dit nest uniek voor ons. Ook het resultaat, de 9 pups, mocht er zijn. Zeer tevreden over hoe deze combinatie heeft uitgepakt kozen wij voor pupje Oranje, Valley of Golden Glow All For Love, of te wel Lola. Lola gaat wonen bij Willem en Corrinne en in overleg zullen we (mist alle gezondheidsonderzoeken positief uitvallen en Lola uitgroeit zoals wij hopen) in de toekomst een nestje met haar fokken waaruit we zelf weer een pupje zullen gaan aanhouden. Maar zover is het nog lang niet!

Lola heeft inmiddels haar eigen pagina bij “onze Honden”


10 Mei 2018… Kampioenschap Club Match GRCN…

Ondank dat het een drukke tijd is met de pups toch besloten om weer eens in te schrijven voor de Clubmatch van de GRCN, traditioneel gehouden op Hemelvaartsdag wat mij de gelegenheid gaf een dagje op pad te gaan omdat Gertjan dan toch ook thuis is. Dit keer 1 hondje ingeschreven, onze veteraan Nicky, ik wilde haar nog 1 x uitbrengen op de show en de clubmatch is daar een mooie gelegenheid voor. De dag verliep iets anders als gedacht en ben echt super trots op ons kleine Veteranen meisje! Na eerst geplaatst te worden bij de laatste 4 (van de 9 veteranen dames in de ring) mochten we onze opwachting maken in de erering. Spannend moment want je weet maar nooit. Ze liet zich wederom parmantig zien aan alle omstanders en wist ook nu weer de keurmeester te overtuigen wat resulteerde in een eerste plaats!! Werd ze toch zomaar ineens beste Veteranen Teef op een leeftijd van ruim 10 jaar! 🙂
Nu gelijk in de ring blijven voor beste teef alle klasse, dat ging ‘m natuurlijk niet worden, die illusie hadden we ook niet 😉. Vervolgens nog terug voor Beste Veteraan tegen de beste veteranen Reu en laten we nu ook nog die titel winnen vandaag!! mijn dag kon niet meer stuk!
Onze Nicky Beste veteraan op de KCM van de GRCN 2018!!

Voorlopig zweef ik nog even rond op m’n wolkje! 😍🤗


April 2018…Ze zijn er!!!

Na een lange aanloop met voor weeën  is Bailey op 22 april s’ morgens tussen 7.00 en 11.00  bevallen van haar pups. 9 kleine gouden wondertjes kwamen spartelend ter wereld en gingen gretig op zoek naar moedermelk. Bailey heeft het goed gedaan. was wel erg moe en had dan ook even nodig om te snappen dat ze moeder was geworden en dat ze de pups ook moest verzorgen. Met veel geduld en rust kwam het besef al snel en met behulp van en opoe Nicky wordt er inmiddels ook flink gepoetst.


April 2018…Het boek vers van de pers…

Vandaag ontvingen wij het Golden Retriever boek in de bus, mooie blijvende herinnering voorzien van diverse foto’s van onze honden. best een beetje veel trots op! Hieronder een paar voorbeelden:


maart 2018… Nieuw Boek over de Golden Retriever…

In september 2017 werden we benaderd of wij als fokker mee zouden willen werken aan een nieuw toegankelijk geschreven boek over de golden retriever. Als voorbeeld werd het boek over de Labrador retriever, wat toen net uit was, meegestuurd in de mail. Het zag er mooi en informatief uit en daardoor besloten we toe te zeggen om mee te werken. Naast een aantal collega fokkers werkten ook een dierenarts en een keurmeester mee aan het boek.

In de maanden die volgden kregen we regelmatig vragenlijsten en hoofdstukken ter beoordeling toezonden. De vragen werden beantwoord en de geschreven hoofdstukken kritisch bekeken en zo nodig voorzien van extra informatie en/of opmerkingen. Allerlei onderwerpen passeerden de revue zoals geschiedenis, uiterlijk, gezondheid, opvoeding maar ook verzorging, fokken, werken en showen.

Buiten het geschreven deel van het boek hadden we ons ook opgegeven voor een fotoshoot met onze goldens, een boek heeft immers ook mooi beeld materiaal nodig. De fotograve (Sanne van Pet Portrait) was al bekend met onze goldens, zij had al eerder een (privé) shoot gedaan met onze honden maar toen in de duinen van Wassenaar, één van die strand foto’s is (weten we nu) ook gebruikt in het boek.

Op een druilerige donderdag ochtend zijn we met Sanne op pad geweest in de Soesterduinen. Gelukkig bleef het enigszins droog. Wij hebben de volledige reportage van onze shoot ondertussen natuurlijk al in ons bezit maar ook wij weten niet of en welke foto’s er in het boek zullen komen. Hoe dan ook hebben we er prachtige foto’s aan over gehouden!

Begin maart kwam het laatste stukje voor het boek ter beoordeling langs, het was bijna af. Een dag of wat later ging hier de telefoon, het was de schrijfster Cindy en die had heel leuk nieuws voor ons. Een van de foto’s uit onze shoot zou op de Cover komen!

Nou je snapt natuurlijk wel dat wij daar super trots op zijn, Ons 5-tal op de cover van een boek over ons geliefde ras! Nu moet ik zeggen dat het ook een prachtige foto is, het zou zo een schilderij kunnen zijn. Vandaar dat deze zelfde foto ook al een poosje op de “cover” van onze site prijkt :).

Met trots mag ik dan ook aankondigen dat het boek vanaf nu verkrijgbaar is via de site www.dierenboekenbestellen.nl begin mei zal het waarschijnlijk geleverd kunnen worden.

Veel kijk plezier in het inkijk deel!


februari / maart 2018… Bailey is gedekt…

Na de teleurstelling met Angel vorig jaar hebben we besloten een tweede poging te wagen voor een mooi nest met Rens (Makoy v. Renje), dit keer met onze Bailey (Valley of Golden Glow Foxy Lady).

Bailey heeft nu een mooie leeftijd voor haar eerste nestje en we vinden de combi met Rens veelbelovend voor de toekomst. de dekking heeft op 18 februari plaats gevonden en inmiddels heeft een echo bevestigd dat Bailey drachtig is.

spannende tijden breken weer aan, en het wachten is begonnen wie weet wat de natuur ons brengen gaat…


oktober 2017… Luca Ned. Kampioen Combisport klasse A!…

Nu eens iets anders dan jacht en jachtproeven. Naast apporteren zijn er natuurlijk nog veel meer vormen van honden sport.  Zo is Conny samen met Luca (Valley of Golden Glow Magic Miracle, een dochter uit het tweede nest van onze Nicky) actief in de Combisport, maar doen ook graag aan Canicross én Dog Survival. Ja u leest het goed! Dit fanatieke koppel is zeer sportief en zijn samen met grote regelmaat te vinden in de bossen eb velden voor de training.

Eerst maar eens een uitleg, Combisport is een actieve sport voor hond én baas, je moet dus met de hond mee rennen. Het is een combinatie van gehoorzaamheid, behendigheid en snelheid, het gaat om het samen werken. Een goede band tussen hond en baas is dan ook belangrijk, de bedoeling is namelijk dat ze zij aan zij blijven (Deze sport is voor honden van minimaal 15 maanden oud). Het is een combinatie van 4 verschillende onderdelen van honden sporten namelijk: Gehoorzaamheid, Combi Jump (hond én baas springen over hindernissen), Combi speed (samen zo snel mogelijk door verschillende poortjes zigzaggen over het veld) en de Stormbaan (diverse toestellen uit de behendigheid op snelheid nemen). Er zijn diverse klassen, debutanten, Jeugdklasse, A, B en C klasse en tot slot de veteranen klasse, de zwaarte van de onderdelen is aangepast aan de klasse.

 

Conny en Luca hebben dus meegedaan aan het Nederlands kampioen schap voor Combisport bij de FHN (federatie Hondensport Nederland) en met succes! In oktober zijn zij na diverse  kwalificatie wedstrijden uitgenodigd voor het Nederlands kampioenschap in de Combisport Klasse A bij de FHN. Samen hebben zijn een heel goede race gelopen met als resultaat een 1ste plaats in de A klasse in de competitie en als klap op de vuurpijl Nederlands Kampioen Combisport Klasse A!

Naast de Combisport lopen ze ook zeer verdienstelijk mee in de Canicross (hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond) en Dog survival (een sportief evenement waarbij je samen met je hond een uitgezet parcours met allerlei hindernissen loopt). Met regelmaat vallen ze ook hier in de prijzen. 

Het behoeft dan ook geen uitleg dat wij super trots zijn op deze twee en vandaar dat we ze dan ook hier even in het zonnetje zetten!

Conny en Luca, van Harte Gefeliciteerd!!


maart / september 2017… Het jachthonden proeven seizoen…

Net als voorgaande jaren zijn we regelmatig te vinden op de diverse diplomadagen en workingtesten (WT) van de verschillende Retriever clubs en de examens van de KNJV. 2017 is er geen uitzondering op, met dat verschil dat we dit jaar niet met 4 maar met 7 Valley of Golden Glow nakomelingen de terreinen onveilig maakten.

Een stukje terug in deze nieuws berichten heeft u al het avontuur van Andrea met Tïesto kunnen lezen maar ook Hans met Noortje, Gebke met Bauke en Anja met Tibbe hebben hun best gedaan dit jaar. (Tïesto is een broer van onze Angel, Tibbe, Bauke en Noortje zijn 2 broers en 1 zus van Bradley en Bailey.) natuurlijk waren wij zelf ook van de partij met Floris, Bradley en Bailey.

Hier een overzicht van de resultaten van dit jaar:

  • Andrea en Tïesto hebben 3 mooie B dilpoma’s gehaald en zijn aan het trainen om het A diploma te halen en ook voor de Map’s wordt intensief getraind.
  • Hans en Noortje behaalden een WT C diploma met een 7de plaats daarnaast ook nog 2 mooie B diploma’s waarvan één met een geweldige 2de plaats!
  • Gebke en Bauke haalden een mooi B diploma.
  • Anja en Tibbe behaalden 3 WT C diploma’s waarvan 1 met een mooie 2de plaats!
  • Gertjan en Floris haalden een mooi KNJV – SJP B diploma
  • Gertjan en Bradley behaalden een WT C diploma en 2 Mooie KNJV – SJP B Diploma’s waarvan 1 met een mooie 2de plaats!
  • En tot slot ik zelf, ik behaalde met Bailey 2 WT C diploma’s waarvan 1 met een mooie 2de plaats! en 2 KNJV – SJP B diploma’s.

Al met al een super resultaat! uiteraard zijn wij dan ook trots op deze resultaten!


Juni 2017… Helaas Geen pups…

Na een voldragen dracht van 3 pups wilde de bevalling bij Angel niet echt op gang komen. Uiteindelijk na een hoopvol begin werden de 3 musketiers helaas alle 3 dood geboren. Het hoe en vooral waarom zal altijd een vraag blijven, soms wil het gewoon niet lukken. Het mocht dus niet zo zijn voor ons in 2017. Hopelijk hebben we in 2018 meer succes.


23 april 2017… Working Test B2 met Tiësto!…

Omdat wij zelf zeer actief zijn in het volgen van trainingen en lopen van jachthonden proeven leek ons leuk om nu eens een keer een van onze nakomelingen in het zonnetje te zetten. Wij zijn namelijk niet de enige die met onze goldens werken, ook een groot aantal van onze nakomelingen hebben enthousiaste baasjes die op één of andere manier actief met hun golden werken. Deze keer hebben we Andrea gevraagd een verslag te maken van haar meest recente Jachthonden avontuur.

Het avontuur van Andrea en Tiësto:

” Na meerdere B1 working testen te hebben gelopen en diverse certificaten te hebben gehaald, besloot ik enkele maanden geleden dat ik toch graag voor B2 op wilde gaan. Dat betekende wel dat de training moest worden aangepast, de afstanden in B2 zijn groter, de hoeken kleiner, meer dirigeerwerk en er zijn andere verleidingen in de proeven opgenomen. In de diverse trainingen zijn we allemaal toch een beetje verrast hoe het gaat, hij pakte de uitdagingen snel op. In een aantal maanden maakte hij grote sprongen vooruit. Het was net alsof hij aangaf dat het veel leuker voor hem was geworden.

De workingtest in Dongen was gepland voor 23 april 2017, daar ging ik aan meedoen. De eerste proef  is een sleep oppakken op schot, zodra de hond in zicht is, ongeacht of hij met of zonder sleep terugkomt, valt er een tweede schot aan de andere kant van het bos die als tweede apport gehaald mag worden. Tiësto pakt de sleep in één keer op, dit is echt zijn ding en kijkt goed naar het tweede schot die hij ook goed binnenbrengt.

De tweede proef op een groot akkerveld wordt een zichtbare markeer gegooid, ook wordt er een schot gelost bij een boom, deze dummy ligt er al. Als Tiësto goed kijkt kan hij ze allebei prima binnenbrengen en dat doet hij ook. Hij gaat als een speer over het veld eerst naar de boom, daarna met goed richting geven ingezet naar de markeer, maar ik zie aan hem dat hij precies weet waar hij ligt!

Bij de derde proef staan we met twee honden op post bij een watertje. Er wordt geschoten en er valt een dummy in het water, die mag hond 1 halen. Op de terug weg wordt er niet zichtbaar op de akker aan de overkant van het water met een singer winger geschoten, deze zien we niet vallen.

Hond twee mag deze over water gestuurd halen, hij moet zelfstandig de dummy binnenhalen, hij is niet te zien. Daarna is de proef andersom. Ook dit gaat heel leuk! Tiësto gaat beide keren op één commando te water en haalt de dummy’s netjes binnen!

Proef vier zijn drie markeren op een groot veld, door twee werpers waarbij de afstand telkens veranderd. Als een speer gaat Tiësto door het gras en bij alle dummy’s maakt hij een vreugdesprongetje voordat hij raapt, zoals een poolvosje dat doet wanneer hij een prooi zoekt in de sneeuw. Ik begin nu toch echt te denken dat het gaat lukken om alle dummy’s binnen te brengen, nog één proef, dat moet toch lukken….

De laatste proef is weer met twee op post, samen stukje volgen en dan valt er links een schot en rechts, om de beurt moeten beide dummy’s worden binnengehaald, daarna de proef anders om. Opnieuw met veel vreugde haalt hij de dummy’s binnen!!! Het is niet te geloven het is mij gelukt mijn B2 te halen, na zoveel trainen dit niveau halen,ik ben zóóó trots!!

Natuurlijk is het nu de vraag hoe het met de punten is gegaan en tot mijn verbazing haal ik de zesde plaats met 81 punten!! Het is niet alleen allemaal binnen, maar ook nog eens heel goed gedaan, wat een feest!!! Tiësto en ik hebben samen genoten deze dag, samen op stap, mooi weer en een mooi resultaat!! “

Uiteraard is niet alleen Andrea is trots, ook wij zijn trots op Andrea en Tiësto! Super prestatie!

Tiësto (Valley of Golden Glow Ocean Emerald) is een broer van onze Angel en dus een nakomeling uit het edelstenen nest 2011 van Nicky  en Chester.


11 april 2017… Angel is gedekt…

Na een zeer lange aanloop is Angel dan eindelijk gedekt door Rens! We zaten al een poosje op de loopsheid te wachten maar Angel had de voorjaars-kriebels in haar koppie en dacht er niet aan om in de winter loops te worden! Dus toen het voorjaar aan brak in maart werd ze eindelijk loops, maar Angel zou Angel niet zijn als er weer eens iets niet standaard zou gaan en dus was het wachten tot het juiste moment van dekken eindelijk daar zou zijn…. nu is het wachten wederom begonnen, nu hopelijk op een goed resultaat van ons geduld…


19 maart 2017… Reünie Cocktails nest…

Op een frissen winderige zondag middag hielden we de reünie van het Cocktails nest. De ontmoetingsplaats was aan het mooie landelijke recreatie gebied de Reeuwijkse hout in Reeuwijk aan de plassen. Van de 8 pups waren er helaas 2 verhinderd, de andere 6 waren er wel en wat was het een enthousiast weerzien!

ga naar de Nakomelingen / Cocktails nest voor het verslag

Bauke en Tom waren helaas verhinder vandaag maar ondanks dat was het toch een gezellig weerzien!


5 – 6 november 2016…  Nog meer successen…

Dit weekend was weer de jaarlijkse Dog Show Bleiswijk gehouden in Hazerswoude (ja ik weet het, verwarrend maar zo is het nu eenmaal 😉 ). Omdat dit op 5 min afstand van ons huis is besloten we beide dagen in te schrijven. We showen niet zo heel veel maar op beide dagen goede keurmeesters dus nemen de kans maar waar, een weekendje hondenshow. Ter voorbereiding een aantal Lessen Ringtraining gevolgd, niet dat ik niet weet hoe het werkt maar voor de honden om te wennen aan de showroutine. Beide hebben wel eens eerder geshowd maar iedere hal is toch weer anders, oefening baart kunst dus wie weet. Bailey en Floris zijn ingeschreven, er waren niet zo heel veel goldens aanwezig (in totaal 74 goldens verdeeld over 2 dagen) maar het gaat ons om het keur rapport, al het andere staat wel leuk op de CV zeggen we dan maar.

Zaterdag, dag 1, had een Engelse keurmeester die goed te spreken was over beide honden, het rapport van Floris (in de open klasse reuen) sprak over Goed in balans en mooi gangwerk en resulteerde in een Uitmuntend en een derde plaats! Bailey (in de tussen klasse teven) deed het ook goed, haar rapport beschreef ze o.a. ook haar mooie hoofd en donkere vacht, al met al ook een mooi rapport en als 2de geplaatst ook met een uitmuntend! Dag 1 was al een succes!

Dag 2 had een Nederlandse Keurmeester, zelf fokt ze Curley Coated retrievers. Floris (open klasse reuen) was erg dwars vandaag en kwam niet tot zijn recht. Door zijn onrust niet goed te beoordelen maar ondanks dat toch een goed rapport met een Zeer goed, geheel terecht gezien hoe hij zich gedroeg 🙁 .

Bailey daarentegen had meer succes, haar rapport staat vol met aantrekkelijk, mooi, goed en prima. Beoordeeld met alweer een uitmuntend en dit keer een 1ste plaats! Wouw!! Gekker moet het niet worden! Nu moeten we terug komen voor de titel “beste teef”… dat wordt spannend… In deze ring staan alle nrs 1, van de klassen aanwezig die dag, tegenover elkaar en daaruit kiest de keurmeester de beste teef van die dag. Het duurde lang en je kon zien dat ze moeite had met kiezen. De (terechte) winnaar was de open klasse teef, zij won de titel CAC/CACIB. Even leek het er op dat Bailey met het Reserve CAC/CACIB naar huis zou gaan! Jammer…. maar helaas net niet, uiteindelijk won toch de teef uit de Kamp. klasse het Reserve CAC/CACIB. Al met al weer een succesvol weekend achter de rug! Maar op de vraag of we nog een keer 2 dagen achter elkaar gaan showen… ik weet het nog niet hoor…

p1260637-kopie

IMAG0006


september / oktober 2016…. Het SJP seizoen in volle gang…

Het is alweer die tijd van het jaar waar heel jachthonden sport minnend Nederland voor getraind heeft, de SJP’s en MAP’s. Voor ons dit jaar hoofd zakelijk de SJP’s met de 2 jongste. Uitgebreid getraind voor o.a. het C diploma gaan Bradley en Bailey (en ook Noortje van Hans en Bauke van Gebke overigens) met goede moed op weg.

Bij 2 organisaties hebben we ingeschreven, de SJP van de GRCN in Dongen en de SJP van Jachthonden Delfland (waar we dit jaar getraind hebben). Beide in het zelfde weekend als waarin we ook nog de SJP in Bleiswijk (die we zelf organiseren) houden.

p1260118(Op de SJP in Bleiswijk behaalde Hans met Noortje en Gebke met Bauke beide hun eerst SJP C diploma! Hans haalde 2de plaats  en Gebke de 4de plaats in de C, dat begint vast goed!)

Voor ons betekend dit dus op vrijdag organisatie van SJP Bleiswijk, zaterdag de SJP in Dongen en maandag de SJP in Delft. U begrijpt dat er enig concentratie verlies te bespeuren viel bij de baasjes.. pfff…

14225608_1194497347259889_8429093304196554879_nDes al niet te min vol goede moed zaterdag op weg naar Dongen voor de eerste SJP. Een goede start gemaakt maar het kan beter, Bradley en Bailey zijn beide wel wat onrustig, het is ook wennen met al die andere vreemde goldens om je heen. maar het resultaat mag er zijn! Beide behaalde een eerste C diploma! met als verrassing ook nog een 1ste (Bradley) en 2de plaats (Bailey) in de C klasse behaald!

Zondag een dag van rust en op Maandag is dan de 2de SJP gehouden in Delft dit keer. Het wordt georganiseerd door ons eigen trainings cluppie en na de successen van zaterdag (en voor Hans met Noortje dus van de Vrijdag) lagen de verwachtingen hoog. Ook hier weer goed van start, hondjes waren relaxter dan zaterdag dus dat was wel prettig, de proeven verliepen soepel, weinig wachttijden waardoor we al redelijk snel klaar waren. Rond 12 uur alle proeven afgelegd en… Met succes! weer een C diploma gehaald door alle 3! Ook nu weer wachten tot iedereen klaar is en de diploma / prijs uitreiking begint. Spannend is het wel want we weten niet wat de andere C deelnemers gedaan hebben. Ook de onderlinge competitie tussen Hans Gertjan en mijzelf speelt mee, we weten immers van elkaar hoe we het gedaan hebben….

het Hoge woord is er uit! Het is een Valley of golden Glow Feestje geworden!              14311357_1283354885009264_6396497448410371891_o

Bradley 1ste, Noortje 2de en Bailey de 3de plaats! wat een dag!

Later in het seizoen hebben zowel Bradley als Bailey ook nog hun eerst Working test gelopen, ook op C niveau. In geschreven voor het opdoen van ervaring want dit is weer een andere discipline die veel variatie in de opdrachten heeft. Beide hebben goed hun best gedaan en dit heeft geresulteerd in een WT C diploma voor zowel Bradey als Bailey. Super trots op de twee “Daltons”!

IMAG0006


26 juni 2016… De “vuurdoop”, Club diploma dag in Simonshaven…

Op deze vroege zaterdag ochtend al vroeg uit de veren (05.00uur!!) voor een uitlaat rondje met onze Goldens want vandaag is de GRCN Diploma dag in Simonshaven. Voor ons een beetje een bijzondere dag, 4 van de 8 nakomelingen van het nest van onze Angel doen vandaag mee. Naast onze 2 jongste  “Daltons” Bradley en Bailey zijn nestgenootjes Noortje (met baasje Hans) en Bauke (met baasje Gebke) ook van de partij. Vandaag gaan we voor het eerst op voor het C diploma.

Met goede moed vertrokken richting Simonshaven en wachten op de start van de dag. Dit soort dagen zijn altijd super gezellig en leerzaam, veel oude bekende gezien en ook altijd een goede sfeer.Onze ochtend zou starten met de proef `apport uit water` gevolgd door ´Volgen´, ´uitsturen en komen op bevel´ en als laatste ´houden van de plaats´ en `kort apport op land`.

Bradley, Bailey en Noortje lopen in de zelfde groep, Bauke loopt in een ander groep dus die zien we later die ochtend pas weer terug. Proef E, De eerste proef, goed doorstaan door alle 3, op naar proef A en B, Noortje en Bailey leggen deze proeven redelijk goed af maar Bradley heeft zojuist tenenkrommend laten zien dat hij best wel kan luisteren maar dat er ook nog heel veel leuke luchtjes zijn op het veld naast proef A en B! met de hakken over de sloot maar toch nog net voldoende pfff… Rond half 11 op naar de laatste 2 proeven, hopelijk meer gehoorzaamheid daar. Bij proef C moeten 2 honden met 2 tegelijk een paar minuten afliggen en de plaats houden met de baas uit het zicht. Noortje en Bradley leggen deze proef perfect af, ook proef D, het land apport,  zeer goed gedaan door deze twee!  Van Bauke met Gebke weten we in middels dat ook hij alle proeven voldoende heeft afgelegd! Super gedaan! Voor hun is het C diploma is binnen!

Bailey heeft op proef C een beetje Pech, Bij haar gaat de ander hond tot 2x toe binnen een halve minuut al aan de wandel waardoor het voor haar heel moeilijk werd op nog netjes op haar plaats te blijven. Hoewel zij het heel lang uithoud ondanks de onrust gaat ze toch net 10 sec. voor het einde van de proef van haar plaats af waardoor zij helaas geen voldoende meer kan halen op deze proef. Heel zuur gezien de omstandigheden maar ja …it’s all in the Game.. die dingen gebeuren. Toch trots op mij  kleine meid gezien de omstandigheid, voor het zelfde geldt was ze een feestje gaan bouwen, dat heeft ze al eens eerder gedaan namelijk…. …….    Als laatste proef D, die heeft ze weer afgesloten met een perfecte 10… tja zo zie je maar weer. Soms loopt het niet zoals je zou willen maar maken ze je toch weer trots.

familie-uitje-valley-of-golden-glow

En Trotse Fokkers zijn we Sowieso! naast dat het gewoon 4 fantastische mooie lieve golden boefjes van bijna 14 maanden zijn hebben er vandaag 3 een C diploma gehaald!

IMAG0006


15 december 2015… Pech voor Nicky:

Tijdens de reünie van ons 2 de nestje (het Magical nest uit 2014 van Nicky en Mylo) heeft Nicky tijdens het spelen (met haar inmiddels volwassen kids) haar kruisband afgescheurd. Vandaag is zij er aan geopereerd en nu volgt een lange periode van herstel, therapie en natuurlijk de nodige TLC (Tender, Love &Care) hopelijk zal zij komend voorjaar weer volledig hersteld zijn maar tot die tijd rust……

20151215_091250[1]

20151215_103049[1]20151219_120915[1]IMAG0006


21 november 2015… Nest Reünie Magical nest:

Vandaag was dan de lang verwachtte nest reünie van het Magical nest! op 1 na alle “pups” waren aanwezig! Verzamelpunt was de Soestduinen in Soest waar we na een lekkere Bak Koffie met Cake het Duin opgingen voor de eerste speel sessie. Na een half uurtje dollen vangen we de wandeling aan langs het duingebied. het weer was onverwacht erg goed, met zelfs een heel klein spoortje zon hier en daar! een wandeling van 5km bracht ons uiteindelijk terug bij de auto’s. daar wachtte een alternatieve picknick met verse broodjes koffie en fris! het was een zeer gezellige bijeenkomst en zóó leuk iedereen weer eens te zien!

Reunie 2015 magical nest

IMAG0006


18 oktober 2015… Voor het eerst een Working test op  A niveau voor Nicky

Vandaag best een spannende dag, ook al gaan we er heen om ervaring op te doen zonder verdere verwachtingen. Vandaag ga ik met Nicky voor het eerst starten in de A klasse bij de Working Test van de NLV in Son. Ik weet wat ze kan maar heb eigenlijk niet echt een idee wat ik voor opdrachten kan verwachten behalve dat het 5 pittige proeven op A niveau zijn, dus ik denk wel veel dirigeer werk. Tijdens een WT komt het aan op samenspel tussen baas en hond, waar de hond aanwijzingen van de baas opvolgt maar ook veel zelfstandigheid moet laten zien daar waar dat nodig is. Gaande weg stijgt mijn verbazing, Nicky doet het eigenlijk heel erg goed! en na twee proeven ben ik al super trots op de die kleine meid van me! Ongeacht of we een certificaat halen vandaag, mijn dag kan al niet meer stuk in ieder geval!

549050938597716Tegen drieën zijn we klaar met de proeven, nu is het wachten of we het gehaald hebben. Ik heb er een goed gevoel over maar je weet het nooit…. Nicky is moe en ik ook we,l warm ingepakt wachten we op de uitslag…

549050915264385

Rond zessen zijn alle uitslagen verwerkt en.. Ja hoor we hebben het gehaald!!! super blij en trots hebben we ons eerste WT A diploma op zak!

IMAG0006


20 mei 2015… Nieuw Leven en de Dood gaan Hand in hand…

P1130330

Fellow From The Cottage Flat Roof            25-01-2002 † 18-05-2015

Op Maandag avond hebben we onze lieve oude knuffelbeer Fellow naar de eeuwige jachtvelden over de regenboogbrug moeten laten gaan.

Loslaten is moeilijk maar het was niet eerlijk hem nog langer vast te willen houden. Ruim 13 jaar hebben we van hem mogen genieten. Hij is nu weer samen met onze lieve Lizzy ( Only Lil’ Lizzy v.d. Hollandergraven) die hem daar opgevangen heeft met haar kroost.

Rust zacht lieve Fellow…. animaatjes-hartjes-58220animaatjes-hartjes-58220 we zullen je missen Opie ….  voor altijd een plekje in ons hart…

IMAG0006


04 mei 2015…   Pups Angel en Mylo zijn geboren!

doggie4

Met trots presenteren we de 2de generatie Valley of Golden Glow Pups!

Op 2 mei 2015 zijn 8 prachtige gouden wondertjes geboren uit:

Angels stand   X   mylo 8

            Valley of Golden Glow Dark Ruby                     Multi Ch. Rayleas My Guy

Alle pups hebben al een warm mandje klaar staan bij hun toekomstige baasjes.

P1220145

IMAG0006


31 maart 2015…   Ja !!! “We”zijn zwanger !!!

Vandaag een spannende dag, ook al hebben we een vermoeden je weet het maar nooit!

Deze middag om 13.00 uur een afspraak bij de kliniek voor de dracht echo… het moment van de waarheid is daar, zou Angel nou drachtig zijn of niet….

_20150331103325_1250230

Ja!!!! het is gelukt!! Angel is Drachtig!

Begin mei 2015 verwachten wij Pups van Angel en Mylo!!

IMAG0006


28 februari 2015…   Op naar België…

Vandaag is het zover, onze Angel kan gedekt worden!

Na een rustige rit richting België s’ middags aangekomen bij ”Ter Castaigne”, een karakteristieke B&B gevestigd in een meer dan 300 jaar oude Authentieke Boerderij.
In de voorgaande jaren heeft hier een voormalig paarden fokkerij gevestigd gezeten en na vervolgens gediend te hebben als restaurant/ feest zaal is het nu (na 10 jaar leegstand sinds) 5 jaar volledig omgebouwd tot Bed & Breakfast.
Geen super de luxe maar uiterst vriendelijke ontvangst in een prachtige rustige omgeving midden in het boerenlandschap van Gistel. Een klein “Antiek eiland” zal ik maar zeggen want je zit hier echt “in the middle of nowhere” Ik hou daar van!
S’ nachts hoor ik de gure wind om de boerderij heen gieren terwijl het binnen prima vertoeven is. Met de dames tevreden slapend aan het voeteneind gaan we de nacht in…

S’ morgens na een heerlijk uitgebreid ontbijt (zo krijg ik het thuis niet zo vaak 😀 ) een flinke wandeling in het boerenlandschap, de dames genieten van ons uitstapje en vermaken zich prima op het boeren land. Straks vangen we de terug weg weer aan, wetend dat we hier vast nog wel eens terug gaan komen…
Hopelijk heeft ons bezoek hier een vruchtbare uitwerking op onze Angel want we zijn hier natuurlijk niet alleen voor de rust en het uitzicht! 😉
Anja, Yana, en Wim nogmaals hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en de heerlijke “Spaanse pasta” !! xxx

IMAG0006


30 januari 2015… Kleintjes worden groot!

!! Hieperdepiep…… Hoera !!

Vandaag zijn de pups uit het “Magical nest” al weer 1 jaar oud geworden!

Lieve Floris – Google –  Luca – Quincey – Sascha en Zoï

  

IMAG0006


25 januari 2015…   Fellow 13 jaar oud geworden!

Fellow 13 jaarVandaag is onze Grote Oude Knuffelbeer Fellow (Fellow from the Cottage Flat Roof) weer een jaartje ouder geworden! hij heeft de respectabele leeftijd van maar liefst 13 jaar bereikt! Uiteraard hebben wij dat op gepaste wijze gevierd namelijk met een bezoek aan het strand van Kijkduin.

Op het strand is hij nog steeds helemaal in zijn element, hij geniet met volle teugen en wij natuurlijk ook. Ook Nicky Chester en Angel waren van de party natuurlijk! Hopelijk mogen wij nog lang van onze grote berenboef genieten!

Via de button kun je een filmpje van Fellow op het strand bekijken:  5

IMAG0006